Expositie Veerkracht


Een verrassende expositie waarbij werken te zien zijn van elf kunstenaars.
Samen vertellen ze het verhaal van de materiële vertolking van Veerkracht.

– Annette Talsma toont onder andere het werk ‘Sense of Connection’. Vanuit haar fascinatie voor natuur schikte ze talloze bloemblaadjes naast elkaar op papier. Ze wil aantonen dat alles verbonden is en blijft met elkaar. De nerven van de blaadjes vormen een geheel in organische horizontale en verticale lijntjes.
Van Inge Cremers staan er keramische koestervaasjes en potten. Vormgegeven uit diverse stooktechnieken doen ze denken aan Japanse kunst, verstild, sereen en aards. Inge gebruikt o.a. Raku techniek (Raku betekend ‘geluk door toeval’).
Van Hanneke van Limburg is de installatie “Home” te zien: 36 kleine vierkante of rechthoekige borduursels waarin 1 letter door een vaste vorm steeds anders is weergeven. Steeds anders gerangschikt en geordend, als een grafische mantra is Home een visuele zoektocht waarbij het woord thuis natuurlijk de laatste tijd meerdere betekenissen heeft gekregen.
Reny Kramer maakt sferische Art Prints. Tijdloos en universeel. Het werk met de titel ‘’Where magnolia grows’’ lijkt actueel omdat de titel dezelfde is van het liedje van Danny Vera maar stamt van voor 2020. Een vrouw naast een evenzo grote magnoliabloem heeft zich net omgedraaid en kijkt je aan.
John Dilling vertolkt zijn fascinatie voor techniek en natuur. We zijn zo gewend aan natuurvormen dat we elektriciteitsdraden vormgegeven als bloemen en bomen ook zodanig als natuur ervaren. Gespannen draden vormen een horizon met uitzicht op iets in de verte.
De keramiek van Gerrit van Goor vertelt het verhaal van het ervaren van verbondenheid. Sierlijk vormgegeven raken ze het levensverhaal van veel mensen aan.
Van Kitty Blüm zijn er nieuwe schilderijen te zien, kleurrijk, met natuur, vaak vogels, als drager van betekenis. Ze nemen je mee naar een universele parallelle wereld.
Marieken Bischoff toont huisjes in verschillende kleuren en maten. Het lijken wezentjes, op hun bamboepoten kunnen ze zo weglopen.
Josje Hamel verbeeldt o.a. met haar mixed media werk: ‘’Follow your dreams’’ hoe alles in elkaar grijpt als je je pad kiest. Hoe het kan bruisen en kolken.
Greetje Hoving toont humor en veerkracht. Haar Raku beelden doen denken aan theater en sprookjes maar ook maakt ze beelden van geliefden die dansen. Veerkracht toont ze letterlijk door het beeld van een grote kip die een kind draagt.
De etsen van Erik Taal vertellen teder en romantisch van de landschappen en huizen in Noorwegen. Het geheugen waaruit we putten, denkend aan geruststellende plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Naast bovenstaande kunst zijn er ook wenskaarten en boeken van lokale makers te koop.
N.B: De galerie/winkel is goed te bereiken per fiets en per auto. U kunt anderhalf uur gratis parkeren op het aangrenzende parkeerterrein. Kunstwinkel Paddepoel zit aan de rand van het gelijknamige winkelcentrum.